Maaelufestival tuleb kopteri ja lammastega

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad on maaelufestivali lahutamatu osa – neid saab vaadata lähedalt ja kaugelt ning jälgida ka nende pügamist. Aga loomi tuleb festivalile teisigi, alates kitsedest ja lõpetades alpakadega. Keda loomad ei köida, saab uudistada põllutöömasinaid, vanavara, taimi, käsitööd või jälgida kultuuriprogrammi.
Lambad on maaelufestivali lahutamatu osa – neid saab vaadata lähedalt ja kaugelt ning jälgida ka nende pügamist. Aga loomi tuleb festivalile teisigi, alates kitsedest ja lõpetades alpakadega. Keda loomad ei köida, saab uudistada põllutöömasinaid, vanavara, taimi, käsitööd või jälgida kultuuriprogrammi. Foto: Meelis Meilbaum

Riikliku Regionaalmaasika auhinna saanud maaelufestival tuleb tänavu 3. juunil Sõmerul veel suurema ja sisukamana kui varem. Rohkem on lambaid, töötubasid, kauplejaid. On paraad ja kultuuriprogramm. Uudistada saab nii põllumajandustehnikat kui ka helikopterit. Ja seda kõike tasuta.

Lambaid ja kitsi kasvatava Mäehansu talu rahvas on käinud igal lambafestivalil, igal selle järelkäijal maaelufestivalil ning on platsis ka järgmisel laupäeval. “Sellel festivalil ei ole rahvast nii palju kui Maamessil, aga müük on sageli paremgi,” märkis Mäehansu perenaine Marge Salumäe. “Ruumi on rohkem ja inimesed on suhtlemisaltimad.”

Salumäe ütles, et lisaks müügile on tegemist missiooniga, et lapsed kitsel ja lambal ikka vahet teeksid. “Eestlane kui talurahvas on paraku müüt,” nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles