Jalgpall ei muuda tüdrukuid lõvideks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukute jalgpallifestivalid toovad õrnema sugupoole vutimurule tõestuseks, et jalgpall pole ainult poiste pärusmaa.
Tüdrukute jalgpallifestivalid toovad õrnema sugupoole vutimurule tõestuseks, et jalgpall pole ainult poiste pärusmaa. Foto: Marianne Loorents

Rakvere jalgpalliklubi Tarvas treenerid Carina Adolfsson ja Kalmer Klettenberg ütlevad kui ühest suust, et jalgpall ei ole vaid meeste pärusmaa. See spordiala sobib väga hästi ka tüdrukutele ning naistele.

Praegu on Tarva jalgpalliklubis kolm vanuserühma tüdrukuid, naiskond ja emade tiim. Õrnema sugupoole huvi jalgpalli vastu paistab kasvavat.

Adolfsson ning Klettenberg laususid, et lapsevanem ei peaks pelgama oma tütrekest jalgpallitreeningule tuua. “Mõni ütleb, et jalgpall on poiste ala, tüdrukutel tulevad sellest x-jalad ja nad muutuvad meesteks. See ei ole nii,” rääkis Klettenberg ning lisas, et tüdrukute jalgpallitiime on Eestis umbes poolsada, poiste võistkondi pool tuhat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles