Viimase võllamehe käredas osas – 101% pühendunud süüvija Raivo E. Tamm

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundub, nagu vestleksime elust ja teatrist Põhja-­Inglismaal. Tegelikult ­oleme Lääne-Virumaal Loobu külas Loodi kuivati juures, kus etendub 
­Rakvere teatri suvelavastus “Viimane võllamees”.
Tundub, nagu vestleksime elust ja teatrist Põhja-­Inglismaal. Tegelikult ­oleme Lääne-Virumaal Loobu külas Loodi kuivati juures, kus etendub ­Rakvere teatri suvelavastus “Viimane võllamees”. Foto: Meelis Meilbaum

“Lähen toon kodust kirve,” ütleb Üllar Saaremäe möödaminnes Raivo E. Tammele ja läheb auto poole. Tamm noogutab lavastajale – küllap on proovis tarvis.

On pealelõunane unine aeg. Sünged paekivihooned meie ümber jätavad mulje, nagu asuksime Põhja-Inglismaal. Tallinna–Narva maantee müra reedab, et oleme Loodi kuivati juures. Seal, kus vähem kui kuu aja pärast esilinastub Rakvere teatri suvelavastus, Martin McDonagh’ “Viimane võllamees”. Ülipopulaarne Raivo E. Tamm mängib selles õudu ja huumorit täis pikitud põnevikus riigi kuulsat võllameest Harryt, kes on teinud vangerduse. Temast on saanud baaripidaja.

Proov jätkub. Tuntud näitleja hoiab omaette. Tekstiraamat põlvedel, kordab ta ridu. Tasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles