Ühe päevaga oli võimalik Põlula koolis liikuda vibust nutini

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvitav kogemus Põlula kooli õuesõppematkal. Nõiakunsti töötoas sai proovida, kas on võimalik taime ära tunda, kui ei kasuta maitsmis- ega nägemismeelt.
Huvitav kogemus Põlula kooli õuesõppematkal. Nõiakunsti töötoas sai proovida, kas on võimalik taime ära tunda, kui ei kasuta maitsmis- ega nägemismeelt. Foto: Meelis Meilbaum

​Kas on võimalik ajalugu ühte koolipäeva lükkida? Vastus on jah – vähemasti suurema osa sellest. Nädala jooksul said maakonna algklasside õpilased Põlula kooli mõisapargis õuesõppematkal “Vibust nutini” vahvaid tegevusi kaasa tehes ajalugu üle korrata.

Poisid ootavad avali sui nagu linnupojad, et neile midagi noka vahele pandaks. “Magus. Hea. See on õun!” hüüab poiss, silmad suletud. Tüdrukud pisut piiluvad – see, mida neile suhu poetatakse, on nii rohelist värvi. “Maitseb ... vastikult,” ütleb üks tüdruk. 

Veidi aja pärast selgub, et piiga oli just maitsnud peterselli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles