Noormees kihutas Mäos autoga 186 km/h

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kuma

Paide politseinikud pidasid täna lõunal Tallinna-Tartu maanteel Mäos kinni Audi A4, mille kiiruseks mõõdeti 186 km/h. Auto roolis oli esmase juhiloa omanik, 20aastane Raldi. Noormees oli kaine, teatab Kuma raadio.

Oma tegu põhjendas ta politseinikele sellega, et tegi möödasõitu. Kuna noormehel ei olnud ühtegi kehtivat liiklusrikkumist, lubati tal pärast vajalike dokumentide täitmist teekonda jätkata.

Kuigi Raldi kihutamist alles hakatakse menetlema ja karistust määrama, jääb ta väga suure tõenäosusega pikaks ajaks jalameheks. Seaduste järgi võib temalt juhtimisõiguse ära võtta kuni üheks aastaks. 1. juulist hakkab kehtima uus liiklusseadus, selle alusel võib nii suure kiiruseületamise puhul kuni kaheks aastaks jalameheks jääda.

Täna saab niivõrd suure kiiruseületamise eest määrata rahatrahvi kuni 800 eurot ehk ligi 12 500 krooni, 1. juulist on aga trahv kuni 1200 eurot ehk veidi alla 19 000 krooni. Kuna Raldi oli esmase juhiloa omanik, peab ta nii-öelda vahtralehe perioodi lõppedes tegema uuesti autoregistrikeskuses sõidu- ja teooriaeksami. 1. juulist tuleb minna aga kohe pärast karistuse lõppu täiendkoolitusele. Seal räägitakse kihutamisega kaasnevatest riskidest ja patustajal tuleb uuesti teha nii teooria- kui ka sõidueksam. Sellisel juhul algab uue liiklusseaduse järgi esmase juhiloa kaheaastane periood algusest peale. Seega on paadunud kihutajal võimalik elulõpuni jääda esmase juhiloa omanikuks.

20-aastase Raldi kiiruseks mõõdeti 186 km/h, teadaolevalt ei ole Eestis tänavu veel nii kiiret liiklushuligaani tabatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles