Rakvere linnuses jooksevad võidu mungad ja nunnad

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna päevadel lõbustatakse linnusekülastajaid munkade ja nunnade võidujooksuga.
Rakvere linna päevadel lõbustatakse linnusekülastajaid munkade ja nunnade võidujooksuga. Foto: Rakvere linnus

Laupäeva, 10. juuni keskpäeval algab linna päevade raames Rakvere linnuses omapärane munkade ja nunnade võidujooks-palverännak, mille võitjaks tulevat võistkonda ootab peaauhinnana 500 euro suurune preemia.

"Tegemist on seltskondliku orienteerumismänguga, mille käigus õpitakse tundma ajaloolisi kohti Rakveres, saadakse osa nii linnuses toimuvast kui ka linnapäevade raames korraldatud laadast," sõnas linnuse juht Kaidu Tiirik.

Jooksust saavad osa võtta neljaliikmelised võistkonnad, mille iga liige peab olema riietatud mungaks või nunnaks, üheskoosläbitakse köiega ühendatult neli ajaloolist, religiooniga seotud paika Rakvere linnas.

Kaidu Tiiriku sõnul on registreerimine veel avatud, kõik osalejad pääsevad sel päeval linnust külastama tasuta ja lisaks saavad nad pärast jooksu kustutada janu õlle või kaljaga.

Munkade võidujooks algab Rakvere linnusest kell 12. Peaauhind loositakse välja kõikide distantsi läbinud võistkondade vahel kell 13.15. Registreerimine kestab e-posti aadressil vivian@svm kuni 9. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles