Ümberregistreerimiseks vabaneb 38 000 domeeninime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti Interneti SA laseb täna keskpäeval ümberregistreerimiseks vabaks ligi 38 000 vana korra järgi registreeritud domeeninime, mille suhtes nende registreerijad ei ole huvi üles näidanud ja neid 8-kuulise perioodi jooksul uude registrisse kandnud.

Kasutuses mitteolevad .ee domeeninimed vabanevad kõigile soovijatele registreerimiseks põhimõttel «kes ees, see mees», vahendas ERRi uudisteportaal teleuudiseid.

Vabanevate domeeninimede hulgas on väärtuslikke domeene, nagu näiteks mega.ee, e-kaubamaja.ee, kaubandus.ee, arvutipood.ee ning pesula.ee.

Sihtasutuse hinnangul võib ette tulla olukordi, kus domeeninimesid üritatakse registreerida isikute poolt, kes ei pruugi olla vastava domeeni suhtes heauskselt õigustatud. Kui spekulatiivsetel eesmärkidel on nime registreerimisega kahjustatud kolmandate isikute õigusi, lahendatakse sellised olukorrad domeenivaidluste komisjonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles