Apteek aitab maadlejad olümpiale

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Maadlusliit avalikustas täna kolm aastat kestva rahakogumiskampaania, mis aitab maadlejatel jõuda medalikonkurentsi vormi ning minna 2020. aasta suveolümpiamängudele Tokyos.

Kampaania põhimõte on anda partnerettevõtete kaudu kõigile inimestele võimalus osaleda olümpiasportlaste ettevalmistuse rahastamises. Eesmärk on koguda kokku 150 000 eurot.

"Vaadates, kui populaarseks on muutunud erinevad ühisrahastuse platvormid, millega finantseeritakse nii idufirmasid, kinnisvaraarendusi kui ka laulukirjutajaid, siis mõtlesime millegi sellisega välja tulla ka spordi valdkonnas," ütles Eesti Maadlusliidu president Jaanus Paeväli.  

"Kuna sportlasel ei ole suurt muud spordisõbrale vastu pakkuda kui kaasaelamispinget ja emotsioone, ning me ei palu annetusi, siis viime oma ühisrahastuskampaania läbi koostöös partneritega, kelle toodete-teenuste ostmise kaudu meie maadlejate olümpiaettevalmistust rahastatakse," selgitas Paeväli.

Esimese partnerettevõttena sõlmis maadlusliit lepingu BENU apteegiga.

"BENU apteegi klientide jaoks tähendab see võimalust osta toetusmärgisega tooteid, mille hinnast teatud osake läheb vastavalt kokkuleppele maadlejate olümpiafondi," ütles BENU Apteegi tegevjuht Kaidi Kelt.

BENU apteek valis programmi toetuseks välja kõige enam müüdavamad mitteravimitest tooted, mis tähistatakse kampaania märgisega ja mida soetades saavad ostjad toetada Eesti maadlejaid 5 sendiga iga toote kohta. Prognoosi kohaselt panustavad BENU apteegi kliendid sel viisil Heiki Nabi ja Epp Mäe olümpiaettevalmistust u 14 000–16 000 euroga aastas.

Jaanus Paeväli kutsub üles ka teisi ettevõtteid BENU apteegi eeskuju järgima. "Sponsorite otsimine ja paari tuhande euro kaupa eelarvete kokku kauplemine ei peaks olema sportlaste põhitöö. Seega tuleb proovida uudseid mudeleid, kus paljud osapooled panustavad väga vähe, kuid kokku tuleb sellest midagi suurt," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles