RMK peakontor on Sagadis

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingituseks metsamuuseumile sai igaüks teha pintslitõmbe kunstnik Tiina Tarve maalile Sagadi mõisast.
Kingituseks metsamuuseumile sai igaüks teha pintslitõmbe kunstnik Tiina Tarve maalile Sagadi mõisast. Foto: Andres Pulver

“Kuigi RMK peakontor asub ametlikult Tallinnas Toompuiesteel, on meie tegelik peakontor ikkagi Sagadis, sest lõviosa olulisi otsuseid on vastu võetud just siin,” rääkis RMK juhatuse esimees Aigar Kallas Sagadi metsamuuseumi 30. sünnipäeval.

Keskkonnaministeeriumi kantsler ja RMK nõukogu esimees Andres Talijärv meenutas, et selles, et metsamuuseum Sagadisse loodi, oli suur teene Rakvere metsamajandi entusiastlikul direktoril Simo Nõmmel, kes lagunenud mõisa taastamise ette võttis.

Väga emotsionaalselt meenutasid Sagadi mõisa taastamist arhitekt ja muinsuskaitsja Fredi Tomps ning sisearhitekt Leila Pärtelpoeg, kes märkis, et baltisaksa mõisad on oluline osa meie maastikust, mida tuleb igal juhul hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles