Mees, kes kogub muu hulgas rändrahne, koopaid ja jugasid

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Janno koos Eesti suuruselt kolmanda rändrahnu Majakiviga, mis asub Juminda poolsaarel Hara külas. Majakivi on üks tuntumaid rändrahne, temani viib ka loodusõpperada.
Kaupo Janno koos Eesti suuruselt kolmanda rändrahnu Majakiviga, mis asub Juminda poolsaarel Hara külas. Majakivi on üks tuntumaid rändrahne, temani viib ka loodusõpperada. Foto: Ester Janno

On pühapäeva pärastlõuna ning Kaupo Janno on pakkinud autosse lisaks oma fotovarustusele naise-lapse ja paar sõpra. Plaan on teha väljasõit ning muu hulgas leida kuskilt Juminda poolsaare võpsikust üles Kakukivi – Kaupole kollektsiooni ning teistele lihtsalt uudistamiseks.

Tütar Teelel (8) on sellisteks retkedeks eluaegne väljaõpe, sest on juba titest saati vanematega koos rabas ja laanes kaasas käinud. Abikaasa Ester märgib, et nende kohtingud käivadki nõnda, et mõlemad kaasad võtavad fotoka ühes ning lähevad koos loodusesse. Ronivad, poevad, jalutavad, imetlevad ja imestavad päev läbi kahekesi puude või kivide vahel, talletades kaadreid filmist nimega “Elu”, ja on koju jõudes rahul ning õnnelikud.

“Pärast on põnev vaadata, kes mida nägi ja mis nurga alt,” ütleb Ester. “Ja sageli on Estri pildid palju paremad kui minul,” täpsustab Kaupo, kes fotondusega naisest märksa kauem ja põhjalikumalt tegelenud on. Nüüd on oma fotokas ka tütar Teelel ja pildistatakse juba kolmekesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles