Suure südamega klass: õpilased kogusid vähihaigetele lastele raha

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapselt lapsele: Rakvere reaalgümnaasiumi 4.a aitas koguda annetusi vähihaigete laste paranemiseks.
Lapselt lapsele: Rakvere reaalgümnaasiumi 4.a aitas koguda annetusi vähihaigete laste paranemiseks. Foto: Erakogu

Juunikuu esimesel päeval tegid lapsed teoks midagi erilist, mida olid kaua plaaninud. Rakvere reaalgümnaasiumi 4.a klass kogus Raekoja platsil annetusi Tallinna lastehaigla vähktõbe põdevatele lastele eralduspalatite loomiseks, kus raskest haigusest kosuda.

Rakvere reaalgümnaasiumi 4.a klassi õpetaja Erika Bauer rääkis, et Tallinna lastehaigla toetusfondiga seotud Miss Estonia 1988 Heli Mets tegi talle ettepaneku hakata lastehaiglale raha koguma juba eelmise aasta kevadel. Aga tookord oli klassiekskursioon Narva juba plaanitud. “Siis otsustasimegi, et aasta pärast teeme selle tüki ära,” ütles Bauer. Kooliõpetajat, kes on Miss Estonia 1991, seob Metsaga sõprust ajast, kui missi missiooni täideti.

Augustis kogus õpetaja oma klassist mõned lapsed kokku, kellega koguti kaupluses suurtele peredele vajaminevaid kooliasju. Esimene kokkupuude heategevusega läks kenasti: lapsed jäid rahule ja õpetaja nägi, et tasub suurema seltskonnaga pealinna minna. Õpetaja Bauer ei jätnud midagi juhuse hooleks. Esimene sõjajärgne Miss Estonia Heli Mets käis lastele projekti tutvustamas, rääkis, milleks raha kogutakse ja jagas õpetussõnu, kuidas toetust küsida. Projektiga seotud Heli Mets rääkis, et plaanis on avada lastehaiglas kaks kuni kolm palatit ja projekti maksumus kokku on 150 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles