Eesti vennad tulid Jukolal hõbedale

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitsmekesi metsa missioonile nagu vennad Aleksis Kivi raamatus? Miks ka mitte! Maailma suurim teateorienteerumisvõistlus Jukola meelitab kokku kümneid tuhandeid osalejaid üle Euroopa ja kaugemaltki. Eesti tipud Timo ja Lauri Sild tulid Soome tiimi Koovee ridades sel aastal hõbedale. Arter käis kohapeal uurimas, mis maagia Soome metsade ja järvede vahel peitub, et iga orienteerumisfänn peab auasjaks Jukolale jõuda, ning kes korra käinud, kibeleb tingimata tagasi.

Ohoo, kas siin oodatakse laulupeo rongkäiku? Jukola öise põhivõistluse eel on stardikoridori ääred kilomeetrite viisi paksu publikumüüriga piiratud. Inimesi on siin tuhandeid! Mõni kavalam on teise kukile roninud, kolmas võtnud platsi puu otsas. Eesliinil käib karm rüselus ja kangekaelne küünarnukiheitlus parema positsiooni pärast. Aga minagi pole nõrguke pai blond, oh ei! Vahet pole, kas jõu, kavaluse, flirdi või nalja abil, kuid mul on kindel plaan Jukola vinge start videosse püüda ja seda ma ka teen! Niisugust hetke, mil tuhanded orienteerumistipud kimavad pealampide helkides võistlustulle, ei näe mitte kusagil mujal. Juba kajavadki Eno kiriku kellalöögid ja mürgel läheb lahti…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles