Phlox pakub karvast ja tuttavlikku hullumeelsust

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lutz_Diehl

Tosin aastat tagasi Tallinnas moodustunud progressiivset fusion’it ja powerjazz’i esitav muusikakollektiiv Phlox esineb reedel, 8. aprillil Rakvere teatri kohvikus. Virumaa Teataja küsimustele vastasid ühiselt bändi saksofonist Kalle Klein ja klahvpillimängija Pearu Helenurm.


Millise kavaga Phlox Rakverre tuleb?

Pehmelt karvase ja tuttavlikult hullumeelsega, nagu ikka.

Kas on oodata uue materjali esitusele tulemist või on plaatidelt teada lood?

Umbkaudu pooleks, aga rõhk on pigem salvestamata lugudel, mis tuleb enne stuudiosse viimist koos publikuga käima joosta.

Milliseid muusikalisi üllatusi Rakvere publikule on kavas pakkuda?

Nende jaoks, kes meid või midagi meiesarnast kunagi kuulnud pole, on ilmselt see kõik üks suur üllatus. Kogenumate puhul on üllatused ilmselt pisiasjades, aga see on juba isiklikum asi ja täpsemaid nüansse teavad ainult nemad, mitte meie.

Kindlasti pole tegu harjumuspärase turvalise keskteemuusikaga, kus rütm ja meloodia hetkeliselt tabatavad oleks.
Eks on kõnekas ka fakt, et bänd, mille kaht viimast plaati on saatnud kriitikute kiidulaul ja suur huvi eelkõige piiri taga, pole mahtunud Tallinn Music Weeki või Jazzkaare-taolistele suurfestivalidele ning samuti pole meil asja olnud näiteks muusikaauhindade konkurssidele. Põhjus on selleks vaid üks: erandlikkus. Meid on võimatu kusagile liigitada. Aga mis seal ikka, eks me ühed omamoodi põlevate silmadega erakud siinses muusikailmas ole.

Millised on bändi ootused Rakvere kontserdi eel?

Et need, kellele tundub huvitav, samaks õhtuks mingit asjalikumat tegevust ei leiaks.

Koosseis

• Kristo Roots – kitarr,
• Raivo Prooso – bass,
• Kalle Klein – saksofon,
• Pearu Helenurm – klahvpillid,
• Madis Zilmer – trummid,
• Allan Prooso – löökriistad.
• Bänd on Eesti ühe vanima alternatiivleibeli MKDK Records all välja andnud neli plaati: “Fusion” (2000), “Piima” (2004), “Rebimine + voltimine” (2007) ja “Talu” (2010).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles