Nüüd ma enam ei välista, et võin lennata ka Kuule!

Marko Pomerants
, riigikogu liige, (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Marianne Loorents

Juunikuises töökohavahetuses on minu jaoks ikka mõni väike positiivne aspekt ka. Nüüd õnnestub mul lisaks Virumaa Teataja sirvimisele lehte ka kirjutada. Aega on rohkem. Selle kirjatüki ideestikku kokku panna polnud raske. Õhk on paks poliitilisest pseudoanalüüsist, tagantjärele tarkusest, enesekindlusest ja väljaütlemistest, mil pole tegelikkusega mingit pistmist.

Kuidas asjad riigikogusse saabunule tunduvad? Hanno Pevkurist on saanud riigi esihalaja. Pole asja, mis selles riigis novembrist alates käest ära pole. Täitsa huvitav on näha mitmete reformierakonna IP-ide (mitte VIP, lihtsalt tähtis isik ehk IP) normaalseks muutumist (terveks saamist), kui võimule õnnestub pääseda. Praegu on igatahes nii, et kui mikrofon sisse lülitatakse, tuleb haigushoog peale. Nii veenvalt, et nõukogude ajal oleks ilmselt suudetud sõjakomissariaadi arstlik komisjon uskuma panna, et tegu on väeteenistuseks kõlbmatuga.

EKRE mehed istuvad riigikogus minu laia selja taga. Tundub, et kõik on endine. Martin Helme ikka proovib paugutada, öeldes Rail Balticu lepingu ratifitseerimise arutelu aegu riigikogu kõnetoolist, et fosforiidi kaevandamine ei oleks Eestist kaugeltki sellist sea songermaad teinud, nagu teeb Rail Balticu joonlauatrassi rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles