Jaapani tippmuusik töötleb Arvo Pärdi ja Bachi teoseid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kato Kuniko.
Kato Kuniko. Foto: Klaaspärlimäng

Maailma tipplöökpillimängijaid Kato Kuniko Jaapanist esitab festivalil Klaaspärlimäng 8. juulil Tartu Jaani kirikus uustöötlusi Arvo Pärdi ja J. S. Bachi loomingust. Muusika kõlab eranditult löökpillidel.

Kato Kuniko on praegusaja klassikalises muusikas üks eredamaid staare. Legendaarse Jaapani löökpillimängija Keiko Abe juures õppinud Kuniko on saanud muusikamaailma kõrgeimaid autasususid ning on omal alal ületamatu virtuoos.

Jaani kiriku kontserdil saab muu hulgas kuulata täiesti uudselt seadistatud Arvo Pärdi teost “Für Alina” ja teisi geniaalse helilooja pärle. Samuti kõlavad uuendatult vanameister Johann Sebastian Bachi surematud teosed.

Kontsert “Pärt ja Bach” on kavas ka 14. juulil Tallinnas Niguliste kirikus.

Festival Klaaspärlimäng toimub Tartu Jaani kirikus 6.–11. juulini ning toob sel aastal lavale suurteoseid ja kammerlikke kooslusi enam kui kümne riigi artistidelt. Nüüdis- ja klassikalist muusikat ühendaval festivalil toimub 13 kontserti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles