Mõni mees mitte ainult ei grilli ise, vaid valmistab ise grilligi

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Bergströmi grill oli eelmises elus veeboiler.
Alo Bergströmi grill oli eelmises elus veeboiler. Foto: Erakogu

Grillida saab kõike, aasta läbi ja iga ilmaga, väidavad need, kes seda ise praktiseerivad. Ja ka grille saab valmistada pea kõigest: boilerist, autovelgedest, tühjast gaasiballoonist, vanast segupütist.

Taavi Nurk on grille kokku keevitanud nii ise Rakvere ametikoolis õppides kui praegu sealsamas õpetajana töötades tulevastele keevitajatele praktilisi oskusi jagades. “On tulnud ka grille ringi teha. Suuremad vead, mis BBQ-ahjude puhul võivad ette tulla, on halb tõmme ning see, kui ei saavutata vajalikku kuumust. Selle põhjuseks võib olla liiga väike kolle. Mida suurem küpsetusruum, seda suurem peab olema ka kolle,” räägib ta.

Kes gaasiballoonist grilli ehitamise ette võtab, sel soovitab Taavi Nurk tühja ballooni kõigepealt veega täita ja paar päeva seista lasta, et gaas lahustuks. “Ka lõikamise ajal võiks vett veel sisse jääda, et gaas ei süttiks,” annab ta nõu. Kui kaas välja lõigatud, tuleks balloon põletiga seest üle käia ning seejärel veel liivapritsiga puhtaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles