Tapa poiss joonistas raamatusse Prantsusmaale jõudmise keerustiku

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Elle Kivisoo aitas 3. klassi poisil Aris Roditšenkol idee, kuidas saada Tallinnast Pariisi ja vastupidi, heaks timmida.
Õpetaja Elle Kivisoo aitas 3. klassi poisil Aris Roditšenkol idee, kuidas saada Tallinnast Pariisi ja vastupidi, heaks timmida. Foto: Meelis Meilbaum

Päriselt pole Tapa gümnaasiumi 3.a klassi poiss Aris Roditšenko Pariisis käinudki. Raamatu “Meie põnev Euroopa” tarvis tuli tal õpetaja Elle Kivisooga majandustunnis hiilgav idee.

Aris lahendas ülesande joonistusloona, kus keerdkäigustik annab lahenduse, kuidas Tallinnast Pariisi saab ja kas teekonna läbimiseks on tarvis sõita laeva, lennuki, auto või rongiga. Joonistatud lugu oli nii tore, et troonib nuputamisraamatu esimesel leheküljel.

Eelmise kooliaasta sügisel, kui õpetaja tuli majandustundi jutuga, et klass võiks raamatusse ülesandeid mõelda, oli pruunide säravate silmadega poiss kohe nõus. Juba siis teadis ta, mida tähendab Euroopa Liit. “See tähendab Euroopat,” sõnab Aris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles