Kaarli Matkaleib võitis talutoidu konkursil parima pagaritoote tiitli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarli Matkaleib.
Kaarli Matkaleib. Foto: Kaarli talu

Läinud nädalavahetusel valiti Võrus 26. Eestimaa talupäevadel seitsmes kategoorias parimad talutoidud 45 toote seast. Konkursi “Parim talutoit 2017” üldvõitjaks kuulutati Andre farmi juust Andre Grand Old, seal on tehtud ka parimaks maiuseks tunnistatud Andre juustušokolaad.

Parim pagaritoode – Kaarli Matkaleib – on küpsetatud aga Lääne-Virumaal Kaarli talus. Kaarli talu perenaine Kadri Kopso ütles, et tegemist on nende kõige uuema tootega, mis sündis Väike-Maarja gümnaasiumi lastevanemate soovist. Nimelt tahtsid lastevanemad, et õppeaasta lõpus ei võetaks matkadele-ekskursioonidele lastele kaasa saiakesi, vaid midagi tervislikumat.

“Arutasime kooli meditsiiniõega, mis see võiks olla, et kõik vajalikud kasulikud ained seal sees oleks,” rääkis Kadri Kopso. Nõnda sündiski koorikleivalaadne Matkaleib, mis tehtud Kaarli talu enda rukkijahust, rukkilinnasejahust, veest, juuretisest ja maitsestatud soola-suhkruga. Leib on puhas käsitöö: käsitsi tehakse pallikesed, mis vajutatakse lapikuks, ning pärast küpsemist lõigatakse leivad pooleks. “Võrreldes teiste koorikleibadega on meie leiva eripära see, et kasutame juuretist,” märkis Kopso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles