Presidendi vastuvõtult kaitseväkke: neiu paneb end ajateenistuses proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele Alavere saab Viru jalaväepataljonis väga hästi hakkama.
Adele Alavere saab Viru jalaväepataljonis väga hästi hakkama. Foto: Dan Aava

Lapsena metsades ringi jooksmine, kaks ja pool aastat kodutütrena tegutsemist ja riigikaitselaagris käimine tekitasid Adele Alaveres suure huvi kaitseväe vastu. Seetõttu otsustas äsja Vinni-Pajusti gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud neiu järgnevad üksteist kuud veeta kaitseväes ning õppida oma riigi kaitsmist.

Suurt rolli Adele ebatavalises otsuses mängis ka asjaolu, et ta ei teadnud, mida gümnaasiumi lõpetamise järel teha tahab. Seetõttu otsustas ta esitada kaitseressursside ametile taotluse asuda ajateenistusse. Vanematele rääkis ta plaanist alles siis, kui kutse juba postkastis oli. 

“Eks nad ikka natuke šokeeritud olid, ema väga õnnelik just ei olnud. Vanaema muidugi muretseb kõige rohkem, kas ma ikka jõuan ja hakkama saan. Isa arvas, et see on täitsa mõistlik otsus, kui ma ei tea, mida tahan,” kirjeldab Adele oma pere reaktsioone. Kuigi klassikaaslased Adele otsusesse negatiivselt ei suhtunud, küsis nii mõnigi, kas ta ikka saab kaitseväes hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles