Osa Kadrina koolist ehitatakse huvikeskuseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina valla arendusnõunik Tiina Vilu (vasakul) ja ehitusinsener Meelis Suvi uurivad plaane, mille järgi ehitatakse aulakorpus ümber huvikeskuseks. Hooneosa fassaad tehakse korda nii, et see sobiks kooliga.
Kadrina valla arendusnõunik Tiina Vilu (vasakul) ja ehitusinsener Meelis Suvi uurivad plaane, mille järgi ehitatakse aulakorpus ümber huvikeskuseks. Hooneosa fassaad tehakse korda nii, et see sobiks kooliga. Foto: Arvet Mägi

Pea miljon eurot maksva ümberehituse järel saab Kadrina kooli aulakorpusest huvikeskus, mis loob kohalikele senisest paremad võimalused meelepäraste asjadega tegelemiseks.

Lähikuul kuulutab Kadrina vald välja hanke, leidmaks ehitajat, et rajada Kadrina keskkooli kahekorruselisse aulakorpusesse 2012. aasta lõpuks huvikeskus, kus tegutseks edasi Kadrina kunstidekool ja huviringid, samas lisanduks sinna noortekeskus ja palju uusi tegutsemisvõimalusi.

Kadrina valla arendusnõuniku Tiina Vilu sõnul on eesmärk panna hoone laste ja noorte heaks tööle. “Praegu seisab suur osa ruumidest enamiku ajast tühjana,” selgitas ta.

Valla ehitusinsener Meelis Suvi ütles, et aastal 1987 valminud aulakorpuses on kütteprobleeme, suurtest küttearvetest hoolimata on ruumid ikka külmad. “Väga oluline on see, et hoone saab lõpuks soojaks, samuti vahetatakse välja kõik tehnosüsteemid,” lisas ta.

Nii tehakse tööde käigus näiteks madalamaks aula lavatorn, mis on praegu tõeline soojaröövel, ja sinna ehitatakse ronimissein. “Kui aulas on kontserdid või etendused, saab selle kardinaga katta,” selgitas Vilu.

Aulakorpuse keldrikorrusel asuvasse videosaali ehitatakse noortekeskus, mille õppekööki saab kasutada nii kool kui keskus. “Kadrinas praegu ju tegelikult polegi sellist noortekeskust, kus nad saaks õhtuti olla ja enda huvidega tegeleda,” sõnas Tiina Vilu.

Nii ongi selle rajamine hoone jaoks suurim sisuline muutus. “Noortekeskusele on päris suur ala mõeldud,” ütles Meelis Suvi. Sinna tulevad mängudetsoonid, istumis- ja esinemisalad, internetipunkt, meediaruum, kus võimalus filme vaadata.

Korda tehakse kahel korrusel asuvad kunstidekooli tantsu-, kunsti- ja pilliklassid, mis muudetakse ka helikindlamaks, samuti samas asuv bändiruum.

Aula juures olev akendega fuajee on projektis nimetatud väikeseks saaliks, kus saab samuti korraldada esinemisi, teha aeroobikat jms.

Kriips Punkt OÜ tehtud sisekujunduse järgi muutub kompleks rõõmsavärviliseks, samuti tehakse korda huvikeskuse korpuse fassaad, mis Meelis Suvi sõnul tuleb sisekujundusega võrreldes konservatiivsem, et see sobiks kooliga ikka endiselt ansamblisse.

“Kui saame lähiajal hanke välja kuulutada ja kõik sujub vaidlusteta, mille peale ei saa praeguses majandusseisus paraku alati kindel olla, siis plaanime ehitama hakata juulikuus,” avaldas Meelis Suvi lootust, et sel juhul saab huvikeskuse avada 2012. aasta sügisel.

Seni peavad korpuses tegutsevad huviringid ja kunstidekool töötama asenduspindadel. “Koostöös erinevate valla hoonete vahel saab seda organiseerida, see ei saa probleemiks,” ütles Tiina Vilu.

Ehitustöödeks sai Kadrina vald raha Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist, projekti kogumaksumus on 997 022 ehk pea miljon eurot (15,6 miljonit krooni), valla omaosalus projektis on 146 996 eurot (2,3 miljonit krooni).

Keskus

• Kadrina keskkooli aula­kor­pusesse rajatavas huvikes­kuses on pinda umbes 2260­ ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles