Noored koostasid infovoldiku töö leidmise võimalustest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infovoldik on üleval MTÜ Vinni Valla Noored lehel.
Infovoldik on üleval MTÜ Vinni Valla Noored lehel. Foto: www.vinnivallanoored.eu

Viru-Jaagupi noortetoa noored pa­nid koos Ku­remaa avatud noortekeskuse noortega kokku infovoldiku teabega, mil­lised on nende võimalused töö­turul.


Projekti tuumikrühma juhi Ro­bin Metsaotsa sõnul arenes idee välja ühest juhuslikust arut­elust selle üle, mida nad tulevikus peale hakkavad. “Igasugust kil­lukestena esitatud töötamise või­maluste infot vaadates tuli meil mõte koguda selleteemali­ne teave kokku ühtseks materjaliks, näiteks infovoldikuks,” rää­kis Metsaots, lisades, et noor­tel on kogemuste puudumise tõt­tu raskem tööd leida.

“See probleem puudutab osa meist otseselt juba praegu ja osa peavad sellega silmitsi seis­ma mõne aasta pärast.”

Nii mõnigi näpunäide, mida voldikus jagatakse, on noortel kirja pandud oma kogemustest. Näiteks proovisid nad CVsid kirjutada ja seda tehes leidsid, et ka selle kohta tuleks noor­tele viiteid ja soovitusi anda, mida voldikust leiabki.

Metsaots hindas kõrgelt pro­jek­ti käigus omandatud kogemu­si: noored õppisid oma ideid pa­be­rile panema, eelarvet koostama, tegevusi planeerima ja korraldama, infot koguma, sorteeri­ma ja analüüsima, voldikut kujundama ning meeskonnana koos töötama.

Koostatud infovoldiku saatsid Viru-Jaagupi ja Kuremaa noo­red kõikide maakondade noor­sootöötajatele, Lääne-Viru maa­valitsusse ja noortekeskuste­le. See on üleval ka MTÜ Vinni Valla Noored kodulehel.

Koostatud infovoldik valmis Euroopa Noored projekti raames. Noortele oli abiks Viru-Jaagupi noortetoa juhataja Nigel Mann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles