Rakvere rahvamajas mängitakse ülestõusmispühade lugu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel saavad lapsed koos vanematega “Iisraelis seigeldes” teada, miks nimetatakse peatseid pühi ülestõusmispühadeks.
Nädalavahetusel saavad lapsed koos vanematega “Iisraelis seigeldes” teada, miks nimetatakse peatseid pühi ülestõusmispühadeks. Foto: montaaž

Nädal enne ülestõusmispühi ehk 15.-18. aprillini muutuvad Rakvere rahvamaja ruumid sajanditetaguseks Iisraeliks. Tegemist on lasteüritusega, mille käigus saavad mudilased teada, kust on pärit ülestõusmispühad ja miks kristlik maailm neid igal aastal tähistab.


“Mõte niisugune üritus korraldada tuli sellest, et tulemas on suured pühad, mida nimetatak­se erinevalt: munadepühad, lihavõtted, ülestõusmispühad. Et juba nii palju nimesid leidub, siis on tegelik tähendus kaduma läinud ja paljud ei teagi, mis pühad need siis õigupoolest on ja miks me neid tähistame,” rääkis üks projektijuhtidest Merle Kotiesen.

Põnev seiklus algab “lennusõiduga” otse “Iisraeli”. “Seikleme Iisraelis ringi ning vaatame ja osaleme sündmustes, mis toimusid umbes 2000 aastat tagasi. Ja nagu seiklustes ikka, on ka seekord varuks üllatusi, näiteks on Kinder Surprise’i üllatusmuna alati lapse jaoks põnev,” märkis Merle Kotiesen ning lisas, et “Iisraeli turul” on tunda põnevaid aroome ja saab maitsta sealt pärit puuvilju.

45 minuti jooksul räägitakse lastele lõbusalt ja mänguliselt ülestõusmispühade lugu. Üritus on tasuta ning mõeldud eelkõige lasteaialastele ning I-II klassi õpilastele.

Lasteaia- ja kooligruppidele mõeldud ajad on tänaseks juba täitunud, kuid vabu kohti on veel laupäeval (16.04) ja pühapäeval (17.04), mil oodatud on kõik kuni üheksaaastased lapsed koos oma vanematega.

“See on hea võimalus väikeste lastega peredel koos aega veeta. Osalemine on tasuta, kuid vajalik eelregistreerimine,” rääkis Merle Ko­tiesen. “Seiklust Iisraelis” korraldab Rakvere Kar­meli kogudus koostöös Serve the City Tallinnaga. Projekti põhimeeskond on kümneliikmeline, sin­na kuuluvad pedagoogid, noorsootöötajad, lastevanemad. Info www.karmel.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles