Nädala kaja: meie ... mesilased

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Grünfeldt
Inna Grünfeldt Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Mesilased surevad. Töökad ja usinad meemeistrid kaotavad elu inimese mõtlematuse läbi. Mesila(te)s valitseb rõõmsa sumina asemel haudvaikus. Need usinad ja targad putukad hoiavad ühel või teise moel maakera oma habrastel tiibadel. Mesilinde hukutades on inimene leidnud veel ühe võimaluse saagida oksa, millel – ise samasugune töömesilane – istub.

Väidetavalt on 80 protsenti toiduainetest jõudnud meie söögilauale mesilaste abiga. Kui poleks mesilasi ja nende tolmeldamistööd, oleksime peagi silmini ökokatastroofis.

Miljoni laiba kõrval seisval mesinikul pole näpuga näidata kellegi suunas. JOKK toimib: kõik on “normi ja lubatavuse piires”. Iseasi, kust tulevad normid, mis ohustavad elu maal nii kitsamas kui ka laiemas tähenduses. Mesinikud ja põllumehed on pärast viimatist katastroofi pead kokku pannud. Ehk koorub midagi hoidvat ja arukat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles