Läbi lillede on tulnud palju vaadata – mitmel moel

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elna Lumiste.
Elna Lumiste. Foto: Agnes Aus

Paar aastat tagasi astus Väike-Maarjas Elna Poodi sisse üks läbisõidul noormees ja ütles: “Ole hea, anna kõik need roosid mulle.” “Oleks teadnud, oleks rohkem tellinud!” vastas üllatunud Elna. Aga 97 roosi see noormees tookord sai. Läks mõni aeg mööda ja keset alevit peatus Elna kõrval auto, millest astus välja sama noormees, tutvustas tütarlast enda kõrval ja ütles: “Näete, see neiu saigi need roosid.”

Selliseid juhtumeid tuleb ette harva, aga tuleb. Tol hilishommikul, kui meie fotograafiga parajasti Väike-Maarja vallavalitsuse taga olevasse Elna Poodi läheme, on juhtumisi pensionipäev. Kuid pensionipäeva kohta on üsna vaikne, ütleb poepidaja Elna Lumiste. Aasta-poolteist tagasi oli tema sõnul palju elavam. “On päevi, mil paberrahagi ei näe,” ütleb poeproua. Siis makstakse sentides.

Aga oma kundesid Elna kiidab. “Ostjad annavad jõudu. Tänagi hommikul käis kohalik ostja Riina, kes alati toob rõõmu kaasa,” räägib Elna. Ning hiljuti ostis üks meesterahvas koguni kaks suurt maasikaamplit korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles