Elust enesest: telemees vuhiseb üksrattal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Metsjõe.
Mati Metsjõe. Foto: Kasper Mäe

Rakvere linna vahel on näha Mati Metsjõed ringi vuramas ühe väga huvitava sõiduriistaga, mille nimi on üksratas. Ratas liigub tänu elektrile, sõites on vaja hoida ainult tasakaalu ja inimene saab linna vahel väga ökonoomselt ringi liikuda.

Põhjus, miks Metsjõe sellega ringi liigub, seisnebki selles, et üksrattaga on väga mugav edasi pääseda. Aga sellega ringi vurades säästab ta ka loodust. “Linnas on praegu igal pool remondid, autoga ma peaks muudkui tiirutama ja möllama, mistõttu paiskuks õhku mürgiseid gaase. Sellega ma käin suts kuskil ära ja asi korras,” jutustas Mati Metsjõe.

Metsjõe on üksrattaga ka Tallinna vahel sõitnud. Ta viskab Rakveres üksratta pagasiruumi, pargib Tallinnas auto ja sõidab rattal läbi ummikute. Üksrattaga on võimalik sõita ka inimese liikumise kiirusel, tavaliselt on kiirus umbes 15 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles