Järva maavanem asub ise valimistoiminguid tegema

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi lõpus sai koerulane Arvo Järvil käia vallamajas hääletamas, kas kiidab heaks Koeru ja Rakke ühinemise. Sügiseste valimiste ajal valimiskast vallamajas enam ei asu.
Märtsi lõpus sai koerulane Arvo Järvil käia vallamajas hääletamas, kas kiidab heaks Koeru ja Rakke ühinemise. Sügiseste valimiste ajal valimiskast vallamajas enam ei asu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maavanem Alo Aasma saatis omavalitsustele kooskõlastuseks  Koeru, Koigi, Kareda, Imavere, Albu, Ambla ning Järva-Jaani valla alusel moodustuva Järva valla valimiste korraldamist puudutavad eelnõud, sest kuna volikogud ise valimistoimingute otsuseid seadusega nõutud tähtajaks ei teinud, tuleb valimised läbi viia maavanemal.

Maavanem Alo Aasma ütlust mööda on Järva vallas kuus omavalitsust vabatahtlikult ühinenud ning jõustunud on ka valitsuse määrus Koeru valla sundliitmise kohta. "Valimiste korraldamisel oleme aluseks võtnud eelmistel kohalikel valimistel tegutsenud valimisjaoskonnad, nii et inimestele ei tohiks midagi muutuda. Vaid Koeru valla osas on valimisjaoskonna asukoht suure tõenäosusega mujal," lisas maavanem.

Aasma selgitas, et Koeru vallavolikogu esimees Külvar Mand ütles oma kirjas, et nemad ei kavatse aktsepteerida Järva vallas ühes ringkonnas toimuvaid valimisi. "Kuna meil on valimiste korraldamiseks ja kõigi kooskõlastuste saamiseks aga väga tihe ajagraafik, leidsimegi, et on kõige selgem ja parem, kui valimisjaoskond asub kuskil kolmanda osapoole pinnal," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles