Idealism ja realism kultuurikeskuse näitel

Rannar Vassiljev
, Rakvere linnavolikogu liige, Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev näeb Viru Haigla juhtimises põnevat väljakutset.
Rannar Vassiljev näeb Viru Haigla juhtimises põnevat väljakutset. Foto: Meelis Meilbaum

Kolmteist aastat tagasi valmis Rakveres spordikeskus koos staadioniga, mis on pakkunud spordisõpradele lugematul hulgal emotsioone. See on tänini olnud linna suurim investeering, mille kulu kanname laenu tagasimaksete ja intressidena senini. Rakvere linnavolikogu otsustas tänavu ühel häälel toetada Pauluse kiriku ostmist, et rajada muusika- ja kultuurikeskus. Investeering, mis ületab kunagise spordikeskuse oma vähemalt poolteist korda.

Ratsionaalse meele ja mõtteviisiga linlased küsivad kindlasti, ega see üle jõu käi. Õigustatult. Kuigi praegu puudub detailne ruumilahendus ja ehitusprojekti koostamine on veel tulevik ning lõplikult pole selge ka liiklusskeem, võib prognoosida, et alla seitsme-kaheksa miljoni euro ehitusmaksumus ei jää. Sellele lisanduvad regulaarsed ülalpidamiskulud, mis paratamatult iga objektiga kaasas käivad.

Järgmisel aastal on linnal võimalik võtta laenu kuni 4 miljonit eurot. Eeldusel, et vahepealsel ajal kohustusi ei võeta, kasvab see aastaks 2021 prognoositavalt üheksa miljonini. Ehk siis Pauluse kiriku ehitamine kultuurikeskuseks mahub võlakohustuste piiride raamesse, aga muudeks investeeringuteks ruumi suurt pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles