Salaaias esineb lauljanna Hälis Rünk

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hälis Rünk.
Hälis Rünk. Foto: Marianne Loorents

Täna õhtul kell 20 toimub selle aasta esimene Salaaia kontsert, kus esineb Rakverest sirgunud noor lauljanna Hälis Rünk.

Tänavu juunis Georg Otsa nimelise muusikakooli klassikalise laulu erialal lõpetanud Hälis Rünk jätkab sügisest lauluõpinguid Šotimaa kuninglikus konservatooriumis.

Klassikaline laul ei olnud lauljanna sõnul tema esmane valik Georg Otsa kooli sisse astudes. "Mind ennast oleks paelunud pop-jazz-laul, kuid minu häälematerjali järgi suunati mind pigem klassikalise vokaali poole. Ma olin sellel erialal tõeline algaja ning kolme aasta jooksul olen ma õppinud klassikalist laulu armastama," rääkis ta. "Siiski on pop-jazz jäänud minu hobiks ja heaks eneseväljendusvahendiks. Minu sooviks on need kaks stiili omavahel harmoneeruma panna ning pakkuda kuulajale vaheldusrikast ning huvitavat repertuaari, kus ühel õhtul kõlab nii klassika, jazz, pop, ja kes teab, ehk enamatki."

Salaaia kontsert toimub nelja kilomeetri kaugusel Rakvere linna piirist, lauljanna enda kodus. Täpsemad juhised, kuidas on võimalik minna kontserdipaika romantilist õhtut veetma, leiavad huvilised Salaaia kontsertide lehelt Facebookist.

Kontsert on tasuta, kuid sooja südamega inimesed saavad toetada noore lauljanna sügisel algavaid õpinguid Šotimaa kuninglikus konservatooriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles