Juhtkiri: kõigil kasu sees

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Pühapäeval avasid talud üle Eesti külastajatele uksed – juba kolmandat korda. Lääne-Virumaal sai uudistada üheksateistkümne talupere tegemisi-toimetamisi.

Päris võõraste inimeste oma koduõuele lubamine on midagi mitte väga eestlaslikku, samas on avatud talude päev muutunud populaarseks paljude seas. Võetakse ette kaart, pannakse paika marsruut ning rännatakse mööda kodumaa huvipakkuvamaid talukohti. Tänavu oli kogu ettevõtmine nutikaks aetud, sest kohale võis jõuda ka telefonirakenduse abiga.

Eks see, keda, mida, kuidas ja kui palju näidata, sõltub pererahvast. Ilmselt viiakse nõrgema närvikavaga ja tundlikud loomad selleks ajaks pigem peitu. Kurjad koerad pannakse ketti ning külalistele näidatakse vaid neid taluasukaid, kes tähelepanust segadusse ei satu. Aga selge on see, et lapsed tahavad ikka mõnele lambale või jänesele pai teha, mitte neid kaugelt vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles