Aiamoes domineerib lihtsus ja looduslähedus

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lootose Aiabutiigi perenaine Seidi Küttis kiidab kõrrelisi, mida soovitab istutada nii peenrasse kui ka sättida suveseadetesse – kõrrelised hoiavad oma kuju ka talvel, pakkudes härmatunult kena vaatepilti.
Lootose Aiabutiigi perenaine Seidi Küttis kiidab kõrrelisi, mida soovitab istutada nii peenrasse kui ka sättida suveseadetesse – kõrrelised hoiavad oma kuju ka talvel, pakkudes härmatunult kena vaatepilti. Foto: Kasper Mäe

Seidi Küttis Rakvere Lootose Aiabutiigist ütleb, et kõrreliste maania muutub haljastuses üha uhkemaks ning aiamoes juurdub lihtsus ja looduslähedus: karikakrad, erivärvilised raudrohud, astilbed, mõrsjalilled ning muidugi floksid ja pojengid.

Kui kümme aastat tagasi ei julgenud just paljud Eesti inimesed oma koduaeda erilise kujuga puid osta, siis nüüd on see aeg Seidi Küttise sõnul käes. Olgu tegu vigurpuuga, milleks on näiteks tavaline elupuu, mis on aastate jooksul spiraalsesse vormi lõigatud, või hoopis bonsaid meenutav tilluke üliaeglase kasvuga mänd, mille mõnekümnesentimeetrise tüve otsas on “okaspall”.

“Teda ei pea potti jätma, vaid võib julgesti maha istutada, ta elab meie talved kenasti üle ning käitubki nagu bonsai,” räägib Seidi Küttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles