Meelteaed toob esile positiivsed mõtted ja tunded

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtna hooldekodu elanik Janne Virkala on meelteaia üle väga õnnelik, ta poputab taimi väga hoolega ning kontrollib mitu korda päevas, kas nad vajavad kastmist.
Uhtna hooldekodu elanik Janne Virkala on meelteaia üle väga õnnelik, ta poputab taimi väga hoolega ning kontrollib mitu korda päevas, kas nad vajavad kastmist. Foto: Kasper Mäe

Uhtna hoolekodu juures valmis meelteaed. See kujutab endast nelja taimekasti, millest igaühte on taimed valitud ühe meele ehk nägemise, haistmise, maitsmise ja kompimise järgi. Viiendat meelt, kuulmist, puudutab paviljoni küljes olev tuulekell.

Mõte ja teostus pärineb Sõmeru valla keskkonnaspetsialistilt Maia Simkinilt. “Idee tiksus mul juba ammu, leidsin, et kõige paremini sobib see hooldekodu juurde, kus see võiks inimestele väga palju pakkuda,” rääkis Maia Simkin. “Meelteaed sai kõrgematesse kastidesse rajatud just seepärast, et seda oleks mugav nautida kas pingil või ratastoolis istudes.”

Uhtna hooldekodu juhataja Marina Landberg ütles, et ta ei osanud algul ette kujutada, kui väga sellist aialahendust nende hoolealustele vaja on. “Päikest on meil vähe ning tahaksime, et need, kes saavad omal jalal või ratastoolis liikuda, saaksid olla võimalikult palju õues, kui ilm seda vähegi lubab,” rääkis Landberg ja lisas, et vanakesed istuvad tões­ti palju uute taimekastide juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles