Laulmine lõpeb vaid siis, kui kaob hääl (1)

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Ritsingu dirigeerimisel on Forestalia meeskoor laulnud juba 45 aastat.
Alo Ritsingu dirigeerimisel on Forestalia meeskoor laulnud juba 45 aastat. Foto: Kasper Mäe

Täna Väike-Maarja seltsimajas esinev meeskoor Forestalia on ilmselt unikaalne kogu maailmas, sest koondab laulumehi, kelle ühine nimetaja on “metsa poole”. Kui, siis ehk vaid üks sarnane leidub – Lätis, loodud Forestalia eeskujul.

Valdur Mikita ei valetanud: eestlaste seas leidub tõepoolest “metsa poole” mõtlemisega inimesi rohkem, kui me arvame. Osal puhkudel sellised veel ka koonduvad. Sisuliselt just nõnda moodustus Eesti Metsatöötajate Meeskoor Forestalia, nagu kõlab koori täispikk nimi.

Forestalial on selja taga 45 aastat katkematut ajalugu. “Koor sai alguse veel ENSV ajal, kui toonases metsamajanduse ja looduskaitse ministeeriumis täitis ministrikohuseid Heino Teder,” sõnas koori juhatuse esimees Tõnu Naha. “See oli Haapsalus 1972. aasta suvel, kui pärast aastarevisjoni minister Teder õhtusöögilauas viitas sellele, et me oleme peaaegu kõik laulnud ­TAM-is [Tartu Akadeemiline Meeskoor]. Et miks te enam ei laula?”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles