Juhtkiri: Liikugem terviseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee. Foto on illustreeriv.
Kergliiklustee. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kevadine päike lausa kutsub välja liikuma ja paljud aktiivsed kodanikud kasutavadki seda võimalust heameelega: tehakse jalutuskäike, harrastatakse usinamalt kepikõndi ja jooksu, esimesed jalgrattadki on välja toodud.


Liikumisele aitab kaasa ka südamenädala kampaania, Rakveres aga valmistutakse juba juunikuiseks ööjooksuks.
Spetsialistide hinnangul peaks iga täiskasvanud inimene päevas korraga kõndima vähemalt pool tundi, eriti, kui ta on istuva eluviisiga. Loomulikult tuleb kasuks veel igasugune muu kehaline aktiivsus.

Kuid just jalutamine ja kepikõnd on kõige käepärasemad võimalused tervislikuks eluviisiks. Paar jalanõusid ei maksa ülemäära palju, pealegi oma tervise heaks võiks ühed kasutusse võtta.

Lume alt välja sulavad terviserajad on esialgu veel porised ja läbimatud, kuid siin-seal on kergliiklusteed juba täiesti läbitavad ning pakuvad võimalust end vormis hoida või vormi viia.

Lausa rõõm on kohata liikujaid linnatänavail või metsaradadel, paljud käivad oma samme ka staadioniringidel mõõtmas, seal isegi talv läbi.

Rakverre planeeritakse 10. juuniks uue vapiüritusena ööjooksu, kuhu oodatakse paari tuhandet liikumis­harrastajat. Virumaa Teataja andmetel on poolmaratoni jooksjatele asutatud lausa klubi, mille liikmete hulgas on paljud avaliku elu tegelased, kes varem pole jooksmisega tegelenud. Ikka eneseteostuse ja tervise huvides.

Tõepoolest, aktiivse liikumisega ei ole kunagi hilja alustada, isegi kui jooksmine liiga palju nõuab, peaks kiirkõnd või kõrgemas tempos jalutamine igaühele jõudumööda olema.

Ja kui algus osutubki raskeks, tuleb leida mõttekaaslased, kes innustavad, sest seda rahulolutunnet, mis pärast treeningut saabub, on raske sõnadesse ümber panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles