Tulekahju nõudis inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtul kell 22.50 sai häirekeskus teate tulekahjust Rakkes Aia tänaval.

Päästjate saabudes töötas kahekorruselise kivist kortermaja esimesel korrusel olevas korteris suitsuandur ja akna vahelt tuli suitsu. Päästjad tõid kustutustööde käigus korterist välja meesterahva, kelle elu kiirabibrigaadil päästa ei õnnestunud.

Päästjad kustutasid tulekahju kella 00.18-ks ja ventileerisid ruumid.

Majaelanik Rein rääkis, et nägi põlengus hukkunud 69-aastast Toivot eile õhtul kella 17.30 ajal. "Tuikus siin akna juures," ütles Rein. Tema sõnul armastas Toivo nii napsitada kui ka suitsu teha, rahapuudusel sageli ka konisid.

Reinu teada oli Toivo varem vanadekodust ära jooksnud. Korteri, kus mees elas, andis talle Rakke vald.

Põlengut märkas esimesena Reinu poeg, kes nägi, et naabrimehe korteri akna vahelt tuleb suitsu. Samuti kuulis ta suitsuanduri signaali.

Rakke vallavanema Andrus Bloki sõnul võis traagilise õnnetuse põhjustada hooletu suitsetamine, kus lisaks mängis väga olulist rolli alkohol.

Vallavanem rääkis, et valla sotsiaaltöötaja oli Toivole nagu lapsehoidja: mehele viidi kuivaineid ja konserve, talvel anti küttepuid. "Kogu aeg jälgiti tema tegevust," ütles Andrus Blok. "Aga kui inimene ei taha ennast aidata ja meie juttu kuulda ei võta, siis pole midagi teha."

Andrus Blok ütles, et tegemist oli juba kolmanda eluruumiga, mille Toivo maha põletas. Esimeseks oli isamaja, kus jäi tulle Toivo vend. Seejärel ostis õde Toivole Lammaskülla korteri, kus mees elas üksinda. Seegi eluase hävis tules. Kolmanda eluruumi Rakkes eraldas mehele vald.  

Vallavanem Bloki hinnangul on Rakkes 5–10 probleemset inimest, kellest osa on vald üritanud paigutada hooldekodusse. "Nad panevad sealt lõikama," ütles ta. "Hooldekodus on kord majas – seal ei lasta napsu võtta."

See oli tänavu juba teine hukkunuga tuleõnnetus Rakkes. Maikuus kaotas korteripõlengus elu 90-aastane naisterahvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles