Mesilaspere maandus linnaeramu vahtras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõuna ajal oli Rakveres Posti tänaval ühe eramu hoov mesilasi paksult täis, mis pererahvast pisut ehmatas.

Lähemal vaatlusel selgus, et terve mesilaspere oli koha sisse võtnud hoovil sirguvas noores vahtras.

Majaomanik teatas juhtunust tuttavale mesinikule, kes kohe autole hääled sisse pani ja kohale kihutas. Majaperemees kastis mesiniku näpunäiteid järgides seni mesilassülemit, et tiivulised maha rahuneksid.

Vinni vallas mesilasi pidav Vello rääkis, et tegemist on hilisevõitu pereheitmisega. Tavaliselt on pereheitmised jaanipäeva paiku. Miks nüüd? Sellel võib mesiniku sõnul olla mitu põhjust.

Suure tõenäosusega on inimene teinud mesilasi pidades mingi näpuka. Vello sõnul võib mesilaspere olla pärit linnast, sest linnaski peetakse neid kasulikke tiivulisi. Ka ei välistanud ta, et mesilased kaugemalt kohale lendasid. Vello meenutas, et paar päeva tagasi sõitis ta Võsu teel mesilasparve. Needki olid kolimistuhinas.

Koos majaperemehega võttis Vello vahtral oksa maha ja mingil ajal vupsasid mesilased kaasa toodud spetsiaalsesse kasti. Vello sõnul tuleb neid rahustamiseks hoida mõni päev jahedas ruumis ja siis on aeg nad uude kodutarusse lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles