Juhtkiri: kaks ja pool kuud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Eile oli esimene vali-mind-mees Rakvere Keskväljakul hiiglasliku plakati näol platsis. Veidi vähem kui poolteist kuud tuleb meil posti otsas ja majaseinal valimiskampaania tegemist kannatada, kuid mine sa tea, ehk on isegi mõni, kes just välireklaamide toel 15. oktoobri valimistel oma otsuse langetab.

Enamikus kohtades valimised kindlasti toimuvad, kas aga ka Väike-Maarja vallas, sõltub suuresti sellest, milline on riigikohtu otsus Rakke valla kaebuse kohta ja millal see tuleb. Valimistoimingute ajakava seisukohast on väga oluline 16. august, sest sellest päevast algab kandidaatide esitamine ja ka valimisliitude registreerimine. Teoreetiliselt on võimalik, et hilisemat kuupäeva kandev kohtuotsus võib valimised ka mõnes kohas edasi lükata.

Kindel on aga see, et valimisvõitlus tuleb tänavu pingelisem kui kunagi varem, sest ihaldatud volikogukohti on maakonna peale päris mitmekümne võrra vähemaks jäänud. Tahtjate arv aga ilmselt eriti palju kahanenud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles