Fotonäitus muusikutest nii rambivalguses kui ka -varjus

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil Young & Crazy Horse. Kaisaniemi, Helsingi 2013. “Seda fotot vaadates mõtlen alati, et üks murdis käeluu ja teine oleks äärepealt hinge heitnud!” ütles Leif Laaksonen.
Neil Young & Crazy Horse. Kaisaniemi, Helsingi 2013. “Seda fotot vaadates mõtlen alati, et üks murdis käeluu ja teine oleks äärepealt hinge heitnud!” ütles Leif Laaksonen. Foto: Leif Laaksonen

Lood annavad fotodele sügavuse, ütleb Soome fotograaf Leif Laaksonen. Lääne-Virumaa keskraamatukogus on eilsest üleval tema näitus “Rambivalguses ja -varjus” muusikutest nii Soomest kui ka raja tagant.

Leif Laaksoneni fotod on jõudnud nii ajakirjandusse, muusikaplaatidele kui ka T-särkidele. Pildistamisel tuleb tal aga mõnikord riskida lausa oma eluga. Laaksonen rääkis ühe foto ees seistes, et selle tegemise käigus oleks ta äärepealt pidanud selle maailmaga jumalaga jätma.

Nimelt esines 2013. aastal Helsingis Neil Young ja Laaksonen kõõlus tohutu kõlari ees. “Bass hakkas nii tugevalt minu südame rütmi mõjutama, et oleksin äärepealt kokku kukkunud,” meenutas fotograaf jubedat kogemust. Õnneks pääses ta siiski terve nahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles