Lugemiskoer Heku läks pensionile

, Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemiskoer Heku läks pensionile.
Lugemiskoer Heku läks pensionile. Foto: Marianne Loorents

Mai lõpus toimus Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonnas lugemiskoeratiimide hooaja lõpuüritus, kuhu olid kutsutud kogu hooaja vältel vähemalt kaks korda lugemas käinud lapsed ja nende vanemad. Tegemist oli ka lugemiskoer Heku pensionile saatmisega. Sügisest käib raamatukogus edasi ainult üks lugemiskoer – Nalle.

Basset Hector ehk Heku ja tema omanik Riina Rooberg asusid raamatukogus tööle 2014. aasta sügisel. “Lugemiskoertest ei teadnud raamatukogus siis veel mitte keegi, aga ühel suvepäeval tuli Riina raamatukogu lasteosakonda ja tegi meile selgeks, kuidas ja mismoodi asjad käivad,” rääkis lasteosakonna juhataja Reet Tomband. Riina oli äsja osalenud teraapiakoerte laagris Peipsi järve ääres ning uutest teadmistest tulvil.

Selleks et Heku harjuks raamatukoguga, käis Riina temaga paar korda pikemaid tutvumisringe tegemas. Sinna, kuhu Heku lõpuks rahulikumalt magama jäi, otsustati teha lugemismaja – lasteosakonna muinasjututuppa. Ametlik töövestlus peeti raamatukogus 19. augustil 2014. aastal, siis lepiti kokku, et lugemisüritused hakkavad toimuma kaks korda kuus laupäeviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles