Kümme soovitust elluastujaile

, inimese- ja loodusõpetuse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Hei, sina, kes oled jõudnud etappi, kus on väga raske otsustada, mis saab edasi. Paljud on juba ülikooli sisse saanud, teised aga mõtlevad edasise üle. Olen ise olnud siiani mitu korda üliõpilane, tegelen kõrvalt ka ettevõtlusega ja olen elukutselt õpetaja, seega loodan, et minu soovitustest on sulle sinu tähtsa sammu alguses palju kasu.

1. Kui sa ei pääsenud õppima soovitud eriala ja nüüd ootab sind ees aasta, millega ei oska midagi teha, ja kui oled noormees, tee avaldus, et sind võetaks kaitseväkke – ülikooli ajal oli üsna ebamugav minna noortega võidu jooksma. Kui oled teenistusest vabastatud või juhtumisi tütarlaps, ole valmis tegema tööd, mis ei ole tingimata sinu tulevikukarjäär, aga aitab raha koguda või panustada iseseisvale elule. Vali sihtkoht ja avasta maailma – näha maailma säästueelarvel on väga hea viis näha paikade tavapärast elurütmi ja maitsta sealset toitu ning see annab mälestused aastateks. Loe läbi raamat teiste inimeste kogemustest ja edukusest.

Üks populaarseimatest – “Rikas isa, vaene isa” – pani mind majanduslikult mõtlema ja kolisin kolm kuud hiljem üürikorterist välja. (“Rikas isa, vaene isa”, autorid Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles