Juhtkiri: paneme seljad kokku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Võidujooks turistide käest raha kättesaamise nimel muutub aina ägedamaks ja uusi ajaveetmiskohti tekib üha juurde. EAS-i toel rajatakse miljoneid eurosid maksev Tekstiilimaailm Narva Kreenholmi vabriku ladudesse, otse maakonna (tulevase) piiri äärde Liimalasse tuleb aga salapiirituseveo muuseum ja teisele poole piiri äärde Aegviidu spordikeskus.

Võrreldes nende objektide ehitamiseks eraldatud summadega on mullu meie maakonda tulnud EAS-i turismitoetus vaid pisku. Politseimuuseum ja Moele kavandatav teemapark said kahe peale vaid veidi rohkem kui odavaim kolmest eelnimetatust ehk Liimala piiritusevedajate muuseum.

Politseimuuseumi õueala avati eile pisut poolikuna ning sihtasutuse Virumaa Muuseumid juhi Ants Leemetsa sõnul ei saa mingil juhul rääkida sellest, nagu oleks EAS-i toel ellu viidava laienemisprojektiga lõpule jõutud. Moe alkoholi- ja karastusjoogitööstuse teemapargi rajamine pole veel alanudki.

SA Virumaa Muuseumid küsis küll kopsaka summa Rakvere linnuse arendamiseks, kuid paraku ei pidanud EAS taotlust rahastamise vääriliseks. Ent ei ole halba ilma heata. Uute tegijatega tuleb lihtsalt koostööd teha ja seljad kokku panna. On ju päris vahva tutvuda Liimalas salapiiritusevedaja eluga ja pärast seda saada Rakveres näha, mida politsei taoliste tegelastega ette võtab. Või käia Aegviidus suusatamas ning õhtul Moe teemapargis kohalikku toodangut degusteerides lõõgastuda.

Mujal maailmas on aga juba ammu aru saadud, et just ühine tegutsemine on edu pant.

See aeg, mil kõik tahtsid iga asja kiivalt endale hoida ja ainult ise hakkama saada, on pöördumatult möödas.

Tulime ju ajast, mil kõik oli ühine ning kõik olid sunniga “vabatahtlikult” kooperatiividesse-kolhoosidesse koondatud, ning sellest taagast vabanemise tuhinas tekkiski tahtmine ise teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles