Soome suundus sada pulli

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suundus sada pulli.
Soome suundus sada pulli. Foto: Jaan Sudak

​Üleeile õhtul sõitis Soome poole uhke seltskond. Laupäeval toimub Lapua linnas tantsuetendus “Mies”, kus osalevad ka Virumaa mehed.

“Kellele me õige muljet peame avaldama?” küsib üks noormees ja teeb paar koomilist tantsusammu. “Kas Soomes siis pole mehi, et neid peab Eestist kutsumas käima?” pärib teine, kes tunnistab, et pole eelmisest tantsupeost oma varustust lahtigi saanud pakkida. “Saime ikka sada kokku?” uurib kolmas. “Saime küll, üheksakümmend üheksa meest ja üks pidi naine olema,” teeb kolmas nalja ja osutab ühele hallipäisele härrale kaugemal. “Näe, kaugelt petab täitsa osavalt ära,” lausub ta ja teenib kaaslastelt naerupahvaku.

Soomes Lapua linnas toimub laupäeval tantsuetendus “Mies”. Selleks kutsuti kokku 1917 meest, sest just 1917. aastal panid meie hõimuvelled oma iseseisvusele aluse. Sada kutsuti Virumaalt Lapua sõpruslinnast Rakverest ja selle ümbert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles