Repliik: suvine ellujäämiskursus

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merly Raudla.
Merly Raudla. Foto: Meelis Meilbaum

Sain poes kogemata osa kokandustunnist. “Lõika pakend lahti ja vala makaronid kaussi. Nüüd lase keedukannu vett,” selgitas naisterahvas kannatlikult. “Ära pakendit veel ära viska, seda läheb vaja,” jätkas ta. Arusaadav, et kui järeltulija on suvevaheajal üksi kodus, tuleb tema ninaesise eest hoolt kanda.

“Kalla ettevaatlikult kaussi vett. Pane telefon ära ja kalla kahe käega,” kõlasid õpetussõnad. “Võta sõel, mine kraanikausi juurde. Kalla makaronid ettevaatlikult sõela sisse,” kõneles naisterahvas. Veel kord aeglaselt, põhjalikult ning vahepeal tarkusteri korrates, et kübetki kõrvade vahelt maha ei pudeneks. Hirmus ka, kui lõunasöök kraanikaussi kallatakse, sest sõel ununeb välja otsida. “Nüüd vala makaronid kaussi. Ei-ei, sinnasamasse, kus nad algul olid.”

Tundus, et õpetatav pääses seekord tänu ema põhjalikule juhendamisele vigastusteta. Ei kujuta ette, kui vana või mis seisundis isik esimest korda elus kiirmakarone valmistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles