Päevad 10. Viru Folgini “Soome 100”: üksnes rõõmud ja ootamatused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk pole enam kaugel. Peakorraldaja Peep Veedlal on käed tööd täis: korralduslikud küsimused vajavad lahendamist. Hiljuti tekkis väike probleem käepaeltega, kuid kõik sai korda. Kui festival on juba alanud, saab ka korraldaja ise melu nautida.
Viru Folk pole enam kaugel. Peakorraldaja Peep Veedlal on käed tööd täis: korralduslikud küsimused vajavad lahendamist. Hiljuti tekkis väike probleem käepaeltega, kuid kõik sai korda. Kui festival on juba alanud, saab ka korraldaja ise melu nautida. Foto: Meelis Meilbaum

Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla haarab Käsmu rahvamaja juures sülle kasti, mis triiki täis sinivalgeid käepaelu. Festivalini on jäänud mõned päevad.

Tunde tagasi tuli tal leida lahendus ettenägematule probleemile, ometi on festivali hing vana rahu ise. Kümne aastaga on asjad hakanud kulgema järjest ladusamalt ja Viru Folgist kujunenud maakonna suurim muusikasündmus.

Lääne-Virumaa vapimärgi omanik Peep Veedla passitab käepaela ümber randme. “Hiinas arvatakse, et siin põhjas on vist jääkarud, käepaelad tehti väga jämedale käele. Inimene, kes need mulle organiseeris, läks sepa juurde ja lasi teha rakise. Polnud midagi teha, veetis öö elektripliidi kõrval ja kõrvetas rakisega auke juurde,” jutustab Veedla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles