Tapa linn peab nädalalõpul sünnipäeva

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vorstifestival eelmisel aastal.
Tapa vorstifestival eelmisel aastal. Foto: Eva Klaas

Tapa linn tähistab sel nädalalõpul, 11.-13. augustil oma sünnipäeva.

Reedel korraldavad aktiivsed noored Tapalt pärit TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tudengi Ade Pihti eestvedamisel ürituse “Tapa rongijaama elluärkamine”. Eesmärk on näidata raudteejaama ruume sellistena, nagu need on, luues samas üheks päevaks vaksalis 1980. aastate meeleolu.

Tutvuda saab ajaloolise näitusega, maitsta nostalgilisi roogasid, mida kunagi jaamahoones pakutud, ning nautida mitmekülgset meelelahutusprogrammi.

Päeva jooksul saab osa võtta ekskursioonidest jaamahoone tagatubadesse, mida korraldab viimane Tapa vaksaliülem Nikolai Albert.

Õhtutundidel saavad rongijaama elluärkamisel osalejad nautida vene romansse ja tantsida diskol lintmakilt lastava retromuusika saatel. Vaksalis kõlavad veel viisid noorteansamblilt Kummardus Georg Otsale ning tantsuks mängib Tapalt pärit Toomas Kralli bänd In Mood. Väljaspool jaamahoonet toimub müstiline ööorienteerumine.

Laupäeval leiavad aset juba traditsiooniks saanud linnapäevade üritused, nagu koertenäitus, kanuuralli, jalgpalliturniir, kontserdid ja taidlejate etteasted. Kõigil kolmel päeval on avatud kodukohvikud.

Linnapäevade suuremaid ettevõtmisi on laupäeval seitsmendat korda peetav Tapa vorstifestival koos Eesti meistrivõistlustega vorstigrillimises. Samuti toimub Tapa linnapäevade ajal Tapa rahvaralli, mis on saanud üheks osavõtjaterohkemaks rahvaralli sarja etapiks.

Linnapäevad lõpetab pühapäeval traditsiooniline rannavolleturniir “Tapa linna karikas”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles