Igapäevane möll: punt tüdrukuid laamendab turul takistamatult (2)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere turg.
Rakvere turg. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere turu rahvas teab, et kui keskpäev on käes, tuleb neil hakata puid ja maid jagama noortekambaga. Ropendavad ja käratsevad pubekad häirivad möllates ja lõhkudes turu tööd, aga politsei ütleb, et noorte karistamine nende eesmärgiks ei ole.

Rakvere turu administraatorile Riina Mitile on lisandunud üks kummaline tööülesanne. Ta peab iga päev tegelema umbes 10-liikmelise, peamiselt teismelistest tüdrukutest koosneva jõuguga, kes sööb tema ja turuliste närve. Nende leebeim vorm tähelepanu püüda on lasta kõvasti muusikat, kuid tavapäraseks on muutunud ka lõkke tegemine ja asjade lõhkumine.

“Tüdrukud panevad kõlaritest muusika nii põhja, et turumüüjad käivad mulle kaebamas. Palun sellel seltskonnal otsemaid lahkuda, kuid nad ei allu ega reageeri absoluutselt mingisugustele korraldustele. Heal juhul lähevad nad turu territooriumilt ära, et naasta natukese aja pärast teisest väravast,” rääkis Mitt, kes peab liigagi tihti kuulma teismeliste sõimuvalingut. “Te ei kujuta ette, milline sõnavara nendel tüdrukutel on. Väga ropp. Sealt tuleb kogu anatoomiatund.”

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles