Torm tegi Tapal linnakalmistu lähistel asuvatel tänavatel suurt kahju

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul murdus tormiga Tapal linnakalmistu lähistele jäävatel Kalda, Päikese, Kuu, Tehnika ja Leina tänaval hulk puid, osa puid on tuuleiilid juurtega välja rebinud.

Tormi tõttu kukkus ümber või vajus viltu ka mitu elektriposti.

Majakatustelt kukkus alla pleki- ja eterniiditükke ning mõne hoone katus sai ka raskeid kahjustusi.  

Kõige suuremat kahju tekitas torm ühe tööstushoone katusele, mille tuuleiilid sisuliselt pealt ära rebisid.

Terve päeva on linnakalmistu piirkonna tänavatel tegeletud koristus- ja remonditöödega.

Kohalikud inimesed rääkisid, et eile kella kolmveerand üheksa paiku õhtul läks pimedaks, lõi välku ning tromb käis üle mõne minutiga. Kõik oli justkui filmis: langesid puud, tuul rebis katustelt tükke. Veidi pärast trombi möödumist kadus elekter. Trombi ajal purunesid ka ühe auto klaasid.

Elekter oli varahommikuste tundideni ära kogu Tapa linna põhjapoolses osas.

Tapa vallavanem Alari Kirt ütles, et on tormikahjustustest linnakalmistu lähistele jäävatel tänavatel teadlik. Kirt sõnas, et ükski kahjukannataja ei ole otseselt vallavalitsuse poole pöördunud, küll on ühendust võtnud teised inimesed. Vallajuhi sõnul kaardistatakse homme tormikahjud täpsemalt ning selgitatakse välja, kas ja millist abi inimesed omavalitsuselt vajavad. "Loomulikult püüame aidata," lausus vallajuht.

Alari Kirdi sõnul tal ülevaade tormikahjudest mujal vallas puudub, ühtegi teadet, et vajatakse abi, pole tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles