Viru Seeme seob seemned ja lehmad

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemne müümiseks asutatud Viru Seemne tegevjuht Ott Läänemets peab firma tugevuseks oma tootmisettevõtte kogemusi.
Seemne müümiseks asutatud Viru Seemne tegevjuht Ott Läänemets peab firma tugevuseks oma tootmisettevõtte kogemusi. Foto: Marianne Loorents

Sel aastal Väike-Maarja vallas Avispeal loodud seemnemüügifirma Viru Seeme tegutsemise aluseks on tootmiskogemus. Seemet katsetatakse oma põldudel ja piimakarja omanikuna saadakse hübriidrukkist valmistatud silo loomadele sööta.

“Hübriidrukkist tegime silo möödunud nädalal ja selle kaudu saame kogu tsüklit näidata,” ütles Viru Seemne tegevjuht Ott Läänemets. “Me saame põllumehele näidata kogemust, et meil see õnnestus.”

Tema sõnul on hübriidrukkist ka varem silo tehtud, aga neil on võimalus sellega väärindada ümbruskonna liivaseid maid. “Eriti piimakarja pidajatel on hübriidrukist kasvatades võimalik saada liivaselt maalt korralik silosaak, mida alternatiivina rohumaalt ei saa,” ütles Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles