Rukkikuningas lõikas tänavuse esimese sümboolse rukkivihu

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rukkikuningas Hans Kruusamägi lõikas eile Simunas esimese tänavuse rukkivihu oma Eesti vabariigi juubeli auks külvatud põllult. Rukkiselts ja põllumajandus-kaubanduskoda pidasid Simunas pidulikku rukkilõikuse päeva ja tunnustasid põllumehi.

Rukkilõikuse päeva korraldamine on üks osa mullu Eesti Rukki Seltsi, Eesti Põllumeeste Keskliidu, Tartu Milli ja Leiburi koostööleppest, mille tulemusel valminud esimene leib lõigatakse pidulikult lahti 17. novembril eesti rahva muuseumis peetaval põllumajandus-kaubanduskoja lõikuspeol.

Eesti Rukki Seltsi asepresident rukkikuningas Kruusamägi tunnistas, et kuigi rahvapärimuse järgi peaks rukkimaarjapäevaks olema rukkilõikus juba tehtud ja pool sellest tuleva aasta saagiks külvatud, on tänavu vara isegi lõikusega alustada. “See kinnitab niigi teada tõde, et põllumees elab ja tegutseb looduse meelevallas,” rääkis rukkikuningas. “Rukki kasvatamine on tänaseks Eestis veel tundlikum teema, see seostub rohkem patriotismi ja traditsioonidega kui majanduslikult tulusa ettevõtlusega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles