Matkal söö metsaande ja joo rabavett

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsas on ellujäämiseks väga oluline osa lõkkel, seda nii söögitegemiseks kui ka soojasaamiseks. Lõkke süütamiseks on tähtis ka lõkkekoht.
Metsas on ellujäämiseks väga oluline osa lõkkel, seda nii söögitegemiseks kui ka soojasaamiseks. Lõkke süütamiseks on tähtis ka lõkkekoht. Foto: Kasper Mäe

Suvi on hea aeg matkamiseks, ka seenel ja marjul käimiseks. Sellest, mida looduses olles hamba alla panna, räägib oma kogemuste põhjal Kaitseliidu Viru maleva noorkotkaste noorteinstruktor Leho.

Matkale minek algab selle kavandamisest, teiste teavitamisest ja koti pakkimisest. Kõik see, mis kiiresti rikneb või kaalub palju, tasub koju jätta. Matkakotti sobib toit, mis säilib kaua ega määri. Nõnda jäägu purgisupid parem riiulisse, nendest märksa praktilisemad on rasva- ja valgurikkad konservid.

Tomatitest võib matkal saada ketšup, banaan seevastu on energiarikas ja kergemini seeditav. Tõhusama kõhutäie saab pakitoitudest ja kiirputrudest. Maitse pärast ei tasu väga muretseda, tühi kõht on parim kokk. “Kaasa küpsetatakse ka seemnepätsikesi, need on hästi maitsvad ja kiudainerikkad,” ütles Leho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles