Tervislik toitumine üritab võidukäiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval pop-up-kohvikus pakutud maiused olid kõik ülipopulaarsed.
Laupäeval pop-up-kohvikus pakutud maiused olid kõik ülipopulaarsed. Foto: Marianne Loorents

Läinud laupäeval Rakvere Galeriisse pooleks päevaks püsti pandud pop-up-kohvik näitas: inimesed jälgivad üha enam, mida nad suhu pistavad, ja valivad isegi magusate kookide-tortide valmistamiseks teadlikult komponente, mis organismile haiget ei tee.

Pamela Marani uue kokaraamatu “Hullult head valge suhkruta legendid” esitlusel ja sel puhul sümboolse tasu eest pakutud mitmekümne tordi degustatsioonil ei näinud galerii uste avanedes huvilised otsa lõppevat.

Inimesi käis päeva lõpuks kohvikust läbi umbes paarsada. Kohvikus istuvad maiad prouad ütlesid, et sõid kohvi-kohupiimakooki, tiramisut ja juustukooki. “Kõige rohkem maitses kohupiimakook. Võrreldes teistega oli sel teravam või tugevam maitse,” ütles Tiina. Magususe kohta jagus vaid kiidusõnu. “Kui ei teaks, et suhkrut pole, siis seda ei arvaks,” märkis proua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles